Tinerii dezvoltatori de jocuri video au participat sambata, 4 iunie, la finala competitiei IT&Creativity: Gamecelerator 3.0. Cele 10 echipe finaliste, formate din elevi de la liceele din Bucuresti, au prezentat jocurile video dezvoltate cu mai multe niveluri de gameplay.
Printre jocurile dezvoltate de elevi s-au putut regasi un joc 2D de tip fighter, un joc tip Platformer 2D, dar si jocuri simple pentru telefoanele mobile.
Competitia IT&Creativity: Gamecelerator 3.0, implementata de JA Romania in parteneriat cu Ubisoft, are ca scop dezvoltarea abilitatilor tehnice si de game design, cat si a spiritului antreprenorial si a creativitatii liceenilor interesati de tehnologie si jocuri video. Desfasurata doar in Bucuresti, competitia a atras numeroase echipe de elevi din care 20 de echipe au avut oportunitatea sa fie mentorate de dezvoltatorii Ubisoft si au aflat ce oportunitati de cariera ofera industria jocurilor video. Pe parcursul competitiei elevii au invatat cum isi pot transforma pasiunea pentru jocuri intr-un business profitabil.
Echipa Animus formata din 3 elevi de la Colegiul National de Informatica Tudor Vianu din Bucuresti a fost desemnata castigatoare dupa ce a propus jocul Fallen Hero, o aplicatie simpla, dar captivanta pentru Android. Cu un gameplay rapid si un storyline apocaliptic, userii pot controla o picatura de apa, personajul principal, ce are de parcurs mai multe platforme pentru a proteja pamantul de picaturile de lava, personajele negative.
Dinamica jocului este construita astfel incat fiecare block atins de personaj cade. Jocul Fallen Hero a impresionat prin dinamica simpla si prin faptul ca poate fi jucat cu o singura mana. Juriul format din dezvoltatorii de jocuri din cadrul Ubisoft a notat originalitatea ideilor, mecanica jocurilor, evolutia acestora de la idee la produs si prezentarile sustinute de echipe in fata publicului.
“Gamecelerator este un proiect cu intentii si rezultate foarte bune, care de la an la an devine din ce in ce mai relevant. Este foarte important sa le arati elevilor ca pot face si lucruri practice, nu doar teorie. La asta se adauga si experienta acumulata pe zona de comunicare, lucru in echipa, folosirea diverselor tipuri de software specifice industriei (de la Android Studio si Unity la Trello). In plus, au adaugat la portofoliul un proiect creat in conditii foarte similare cu cele din industria de jocuri video in care poate se vor angaja in viitor”, a declarat Filip-Chirita Rares-Cristian, Junior Game Designer, Ubisoft si mentor al echipei Animus. (A.D.).